Program

 

Avant17: Bodies and Boundaries

Fredag 8 september kl 18.30

Den 14:e upplagan av AVANT behandlar kropp och gränser. Kroppen utgör både vårt mest privata territorium och en social interaktionsyta, en gräns som både skiljer och förenar, och som vi bara delvis har kontroll över. AVANT tar sitt avstamp i en av de mest legendariska konstnärerna när det gäller kroppens tematik, VALIE EXPORT, och följer upp med Jayne Parkers tidiga performance-baserade filmer. Från denna kroppens gränsproblematik, som social kropp eller förkroppsligande av det inre, tas steget över till yttre gränsdragningsmekanismer; staket, gränskontroller och immigrationspolitik. Temat introduceras i och med premiären på Gunvor Nelsons senaste video, ON THE FENCE, och avslutas med ett program av konstnärsduon Minna Rainio och Mark Roberts.

AVANT öppnas på Kristinehamns konstmuseum fredag kväll med konstnärssamtal med VALIE EXPORT och Jayne Parker. AVANT fortsätter under lördagen i Karlstad på biograf Arenan med en visning av filmer och videon av VALIE EXPORT och Jayne Parker. Efter det följer två verk av Gunvor Nelson samt ett program med videon av Minna Rainio och Mark Roberts.

Visningarna på AVANT är avgiftsfria men du behöver förhandsboka för att säkra din plats. Antalet platser är begränsat. Anmälan via den här länken: Avant2017. För information och upplysningar: john.sundholm@ims.su.se.

Pensionärshappenings

En torsdag i månaden arrangerar vi Pensionärshappenings. Det handlar i första hand om att umgås och ha trevligt tillsammans och lyssna på intressanta programpunkter.

Vi samlas i entrén på Kristinehamns konstmuseum. För dig som vill avslutar vi med fika och samtal kring dagens program. Pensionärshappenings är kostnadsfritt, fika ingår ej.

Ingen anmälan behövs. För frågor och/eller idéer och förslag på nya programpunkter, vänligen kontakta Hanna Jonasson på telefon 0550-882 03 eller e-post hanna.jonasson@kristinehamn.se.

Höstens tillfällen:
Torsdag 14 september kl 14.00: När konst blir politiskt – Hanna Jonasson
Torsdag 19 oktober kl 14.00: Visning av Kristina-utställningen – Hanna Jonasson
Torsdag 16 november kl 14.00: Picasso och hans kvinnor – Maud Sandström
Torsdag 14 december kl 14.00: Stig Olson – Hanna Jonasson

Öppen ateljé för vuxna

Fredagar kl 13.00–16.00

Välkommen till vår öppna ateljé för vuxna på fredagar. Vi har ställt i ordning en ateljé med konstnärsmaterial: färger, penslar, stafflier, dukar etc som kan inspirera dig i ditt målande.

Vi återkommer med datum för hösten.