SKOLA

Visning & Skapande

 Till alla våra utställningar erbjuder vi guidade visningar och skapande verksamhet för förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och universitet.
Guidad visning

Klassen/gruppen samlas i utställningshallen där vi berättar om utställningen.
Ca 30 minuter.

Guidad visning och Bokstavsjakten eller Titta och hitta

I Bokstavsjakten skall eleverna, med hjälp av ett frågeformulär, hitta olika saker i konsten som sedan bildar ett ord eller en mening. Efter Bokstavsjakten får barnen ett varsitt litet pris. Passar bra för läskunniga besökare.

Titta och hitta är några små runda bilder som visar en delar av olika verk. Leta upp var i verken respektive bild hör hemma. Passar bra för alla åldrar.
Ca 60 minuter.

Guidad visning och workshop

Vi börjar i utställningshallen och berättar om utställningen. Sedan går vi upp till Konstasken, där vi samtalar och skapar utifrån utställningens tema.
Ca 90 minuter.

Upptäckarväska

Det går också bra att komma och upptäcka utställningen på egen hand. Det kan man göra med hjälp av vår nya Upptäckarväska. Väskan innehåller flera olika pedagogiska verktyg, som på ett lekfullt sätt leder er genom utställningen.

Utflykt

Kristinehamns konstmuseum är inrymt i en gammal panncentral, på det före detta sjukhusområdet Marieberg, med utsikt över Vänerns glittrande vatten. Området ligger ca 3 km nordväst om stadens centrum. Kvar i området finns flera av de gamla sjukhusbyggnaderna, idag omgjorda till bostäder och kontor. Sjukhuset var omgivet av en vacker park, som sköttes av en trädgårdsmästare och patienterna. Rester av parken finns fortfarande kvar och ger området en härlig grönska under sommaren med härliga promenadstråk. Personalen på museet berättar gärna mer om området och dess historia.

Nedanför museibyggnaden finns en stor grön yta där ni kan leka, spela brännboll, bada och ha picknick, tar ni med egen grill kan ni även grilla korv.

 

Boka aktivitet

För grundskoleklasser i Kristinehamns kommun är ovanstående verksamheter gratis. För övriga skolor kostar bokad aktivitet 300 kr per klass. Vill ni upptäcka museet och skapa i Konstasken på egen hand så går det också bra. Det är alltid fri entré till museet under vinter-, vår- och höstutställningarna. Även när ni vill upptäcka museet på egen hand så vill vi gärna veta om i förväg att ni kommer.

Varmt välkomna!

Kontakt

Hanna Jonasson
Telefon: 0550-882 03
E-post: hanna.jonasson@kristinehamn.se

Skicka en bokningsförfrågan